Sport 9, Esport I Cultura
Sport 9, Esport I Cultura

Periòdic d'Esport i Cultura dels districtes de Sant Andreu i Nou Barris

SPORT9 PRESENT

Funció i posicionament
SPORT9 és el mitjà de comunicació dels Districtes de Sant Andreu i Nou Barris que informa de l’activitat majoritàriament esportiva, però també cultural que s’hi desenvolupa, amb especial interès per tot allò procedent de les entitats dels nostres barris. D’aquesta manera hem esdevingut amb els anys en un mitjà de referència de l’activitat de les nostres entitats esportives i també culturals, i en un element més de motivació de les mateixes.

D’altra banda, SPORT9 és una publicació ben consolidada a dia d’avui en el nostre àmbit territorial, els districtes de Nou Barris i San Andreu. Una tirada real de 6.000 exemplars, amb una estudiada distribució basada en la presència dels exemplars en llocs estratègics i variats, ja que disposem de més de 140 punts de repartiment, i amb una acurada quantificació dels exemplars en cadascun d’aquests llocs. I el que és probablement el més important, la fidelització dels nostres lectors, ja que l’especificitat de la nostra oferta, les activitats principalment esportives, però també culturals dels nostres barris, feta de forma constant i regular, afegit al fet que els seus protagonistes són sovint ignorats per altres mitjans més grans o generalistes. Nosaltres som els que informem de les nostres entitats, i tenint present que el nostre àmbit territorial és molt ric pel que fa a societaat civil, tenim accés a un públic ampli, i a més involucrat en el dia a dia del nostre entorn. Així mateix, l’entitat manté un compromís amb la llengua. Fa molts anys vàrem apostar per fer una publicació a Nou Barris i a Sant Andreu en català per, d’aquesta manera ajudar en la normalització lingüística dels nostres barris.

SPORT9 HISTÒRIA

Pertanyem al món associatiu
SPORT9 va començar la seva història el setembre del 1977 com un projecte del món associatiu de l’antic Districte IX, que es corresponia als actuals Districtes de Nou Barris i Sant Andreu. Nou entitats -vuit d’esportives i una de cultural- d’aquell Districte, algunes per desgràcia ja desaparegudes, es van reunir per tirar endavant un mitjà de comunicació que parlés de les seves activitats, i coordinats per varis col.laboradors del diari esportiu ‘Dicen…’, que acabava de desaparèixer. SPORT9 té doncs una especial sintonia amb el món associatiu dels nostres barris, entre moltes d’altres raons, perque en forma part.

SPORT9 va arribar el passat mes de setembre al seu 37 Aniversari. No és producte de la casualitat. Res no dura 37 anys si no hi ha quelcom al darrera. I darrera de SPORT9 hi ha hagut molt d’esforç, una bona idea, i la complicitat de molta gent. Trenta-set anys que impliquen, a més, que som la publicació degana de la premsa local dins de la ciutat de Barcelona, una ciutat que ha tingut nombroses iniciatives de característiques similars o si més no comparables, però que per desgràcia ben poques han reeixit. I esperem poder continuar fent el nostre servei durant molts anys més.

SPORT9 FUTUR

Nous temps
Evidentment, en 35 anys les coses canvien. Nosaltres hem evolucionat també, tant en el format, com en el seu moment amb la introducció del color…, i ara toca una nova adequació al món actual. Tot i que seguim creient en el format paper premsa, ha arribat el momento d’estrenar aquesta nova pàgina web en la qual es podrà consultar la nostra publicació, o, per qui ho prefereixi, descarregar-la al seu ordinador. Esperem d’aquesta manera arribar a un nombre major de lectors, i alhora, donar més comoditat als nostres lectors més antics.A més, s’aniran afegint noves seccions especifiques del web. Esperem que sigui del vostre interés.

Qui Som
Sport9 Digital